Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині СБУ викрила підприємців, що наживалися на постачанні вугілля школам

У Львівській області співробітники СБУ викрили приватного підприємця, який заволодів бюджетними коштами, що призначались закладам освіти Яворівського району для забезпечення опалювального сезону., – повідомила прес-служба УСБУ у Львівській області.

 

 

Як повідомлялось раніше, у лютому ц.р. Служба безпеки викрила комерційну структуру, яка за сприяння голови тендерного комітету відділу освіти Жовківської РДА на підставі підроблених документів незаконно виграла тендер на постачання в заклади освіти цього району 1 822 тон (близько 30 вагонів) вугілля загальною вартістю понад 1 млн. 70 тис. грн. Перевіркою КРУ у Львівській області встановлено, що із зазначеної кількості палива до споживачів району взагалі не потрапило 320 тон кам’яного вугілля, при тому, що відділ освіти РДА проплатив комерційній структурі кошти в повному обсязі.

 

Водночас, аналіз проб закупленого палива, проведений вуглехімічною лабораторією за ініціативи СБУ виявив, що замість передбаченого договором збагаченого вугілля марок ГЖКОМ та ГЖСШ зольністю до 22% та 28% відповідно (ціна 649 грн. та 549 грн. за тону) комерційна структура фактично поставило на об’єкти освіти Жовківського району вугілля зольністю 35-50% (ціна до 300 грн. за тону). При цьому, згідно із угодою, тверде паливо яке відповідає встановленим нормам, мало б закуповуватись у ВАТ „Львівська вугільна компанія”, а не в інших підприємствах, де паливо не підготовлене до ефективного використання. Використовуючи таку злочинну схему постачання енергоносіїв, окремі посадовці спромоглися незаконно розтратити біля півмільйона грн.. з 1.7 млн. грн..  державних коштів, виділених Жовківському району для опалення закладів освіти.

 

Наприкінці жовтня ц.р. Службою безпеки викритий приватний підприємець, який, використовуючи наведену злочинну схему, постачав вугілля закладам освіти Яворівського району Львівської області. Матеріали перевірки свідчать, що приватний підприємець відповідно до угоди з відділом освіти Яворівської РДА мав надати понад 1 500 тон (близько 25 вагонів) вугілля відповідної якості вартістю біля 900 тис. грн. Однак, оперативниками спільно з КРУ та фахівцями вуглехімічної лабораторії ВАТ „Львівська вугільна компанія” встановлено, що фактично підприємець продав відділу освіти Яворівської РДА вугілля нижчої якості, а відповідно і нижчої вартості, і спромігся з 900 тис. грн. бюджетних коштів виділених на опалення, незаконно отримати майже 160 тис. грн.

 

Враховуючи, що приватний підприємець не є службовою особою, отримані СБУ матеріали передані в органи міліції, де стосовно нього порушена кримінальна справа за ознаками злочину, передбаченого ст. 190 КК України (шахрайство)

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ