Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На Львівщині СБУ затримало цікавого чоловіка, який погрожував підірвати будинок культури

27 січня ц.р. на телефон чергової частини Новороздільського райвідділку міліції, що на Львівщині, надійшло анонімне повідомлення про замінування будинку культури. При цьому зловмисник не висував жодних вимог. Терористом виявився молодий місцевий чоловік, який хотів «перевірити оперативність реагування правоохоронців». Про це повідомила прес-служба СБУ.

 

Оперативно-слідча група з числа співробітників СБУ, МНС, МВС евакуювала понад 200 осіб: працівників та відвідувачів закладу, мешканців прилеглих будинків. Обстеживши приміщення будинку культури та навколишню територію, фахівці не виявили вибухівку.

 

Вже за годину співробітники управління Служби безпеки України у Львівській області встановили особу зловмисника. Ним виявився місцевий житель, 1987 р.н. За словами затриманого, намірів терористичного характеру не мав. Мотивом свого хуліганського вчинку молодий чоловік назвав бажання «перевірити оперативність реагування правоохоронців».

 

За матеріалами СБУ органи міліції порушили кримінальну справу щодо зловмисника за ч.1 ст. 296 («Хуліганство») Кримінального кодексу України.

 

За такий «телефонний жарт» хулігану загрожує штраф у розмірі від 8,5 до 17 тисяч гривень. Окрім цього, законом передбачено арешт терміном до 6 місяців або обмеження волі на строк до 5 років.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ