Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині шахрайка, підробляючи документи, понабирала кредитів на понад 20 000 гривень

У м. Дрогобич Львівської області винахідлива жінка за допомогою комп’ютерної техніки виготовляла бланки довідок про доходи, повідомляючи неправдиві відомості про своє місце роботи. Такі «липові» документи жінка подавала до фінансових установ. Повідомлення ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Чотири роки тому зловмисниця розпочала злочинну «кар’єру». У 2008 році жінка власноруч виготовила довідку про доходи з метою отримання кредиту в банку на суму 10 000 гривень. Тоді жінка «працювала» кравчинею, так вона зазначила собі у довідці. Після цього фантазія лиходійки розгулялась – залежно від настрою вона була продавцем, підприємцем і навіть менеджером.

Щоб узяти наступний кредит і залишатися не помітною в інших відділеннях фінансових установ, жіночка навмисне змінювала прізвище, вигадувала іншу посаду. З документами та довірливими поручителями не виникало жодних проблем. Останні засвідчували відповідальність «добродійки».

У липні 2012 році скориставшись тимчасовою відсутністю працівників приватного підприємства жінка поставила печатки у три попередньо підробленні довідки про доходи та ксерокопію трудової книжки. Підготувавши документи для отримання наступного кредиту в розмірі 10 000 гривень лиходійка зайнялася пошуками нових двох поручителів, оскільки цього вимагав розмір кредиту.

Дві наступні подруги стали жертвами підступної шахрайки. Державний банк надав «добродійці» у розпорядження гроші на суму 10 000 гривень одразу після укладення кредитного договору.

За умовами договору, жінка повинна була сплатити попередній кредит не пізніше липня 2011 року. Погашенням суми позики лиходійка не переймалася, і продовжувала брати наступні кредити.

На постійні вимоги служби безпеки банку належним чином виконувати зобов’язання кредитного договору позичальниця не реагувала. Такими темпами її заборгованість зросла до 21 тис. 798 гривень. Тоді керівництво ощадного банку звернулося за допомогою в Дрогобицький міський відділ міліції з проханням притягнути шахрайку до відповідальності. Проти 42-річної шахрайки порушено кримінальну справу за статтею 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України. Санкція цієї статті передбачає арешт строком до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.



 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ