Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Львівщині ще два театри доступні для людей з вадами зору

На Львівщині вперше в Україні реалізовано проект з аудіодискрипції творів мистецтва. Відтепер театральні вистави для дорослих і дітей таких театрів, як Львівський академічний обласний театр ляльок і Львівський академічний обласний музично-драматичний театр імені Юрія Дрогобича будуть доступні для людей з глибоким ураженням зору, повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За кошти обласного бюджету – 80 тисяч гривень, придбано апаратуру для аудіодискрипції – тифлокоментарі. Працівники театру, які після закінчення навчальних курсів отримали сертифікати, доповнюватимуть виставу фаховим коментарем про те, що відбувається поза діалогом головних героїв, описуючи сценографію, костюми тощо.Проект реалізовано у співпраці департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації та Львівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації "Українська спілка інвалідів – УСІ" (керівник – Оксана Потимко).

Довідка

25 лютого 2015 відбулося вручення сертифікатів акторам театрів області за результатами спеціальних навчальних курсів.

Проводили курси: виконавчий директор ЛОО ВГО "Українська спілка інвалідів – УСІ" та керівник "Ресурсного центру освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами" НУ "Львівська політехніка" Оксана Потимко, народна артистка України, актриса Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької Олександра Боньковська, психолог Львівської міської психолого-медико-педадогічної консультації Жанна Катерняк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ