Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині щороку проводять понад 150 спортивних змагань

У ході виконання Програми протягом 2007 року у сфері фізичної культури та спорту збережена ефективна система проведення спортивних заходів, з-поміж яких особливе місце посідають комплексні та багатоступеневі змагання, також приблизно на 20% збільшилися видатки з місцевих бюджетів на фізичну культуру, збережена мережа ДЮСШ, передбачається фінансування навчально-спортивної роботи ДЮСШ, чітко витримується ефективність підготовки спортсменів у спеціалізованих ДЮСШ відповідно до вимог навчального процесу, продовжується ефективне формування мережі центрів фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх" від обласного до базового рівня. Про це ідеться у проекті рішення про стан виконання Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту у Львівській області на 2007-2011 роки протягом 10 місяців 2007 року, проект рішення якої сьогодні затвердила Колегія ЛОДА.
Також зазначається, що проводиться державне тестування фізичної підготовленості населення у навчально-виховній сфері;  зростає кількість громадських організацій
За результатами тарифікації гурткової роботи у 2007 році кількість учнів, залучених до гурткової роботи, збільшилася на 600 осіб. Щорічно проводиться близько 150 обласних змагань серед учнівської та студентської молоді з 37 видів спорту, у яких беруть участь біля 15 тис. учнів.
З метою розвитку масового спорту на Львівщині проводиться ціла низка масових заходів. Цього року з 24 лютого по 4 листопада відбулися змагання за Програмою ХVІ спортивних ігор Львівщини з 12 видів спорту.
Згідно календарного плану спортивних заходів протягом 2007 року облспортуправлінням спільно з федераціями з видів спорту проведено 165 спортивних заходів. Серед найпрестижніших - Всеукраїнська універсіада з кульової стрільби, Міжнародний турнір з боксу серед юніорів пам’яті ЗТУ В.Старчака, змагання з гірськолижного спорту «Приз Карпат», відкритий турнір імені Р.Шухевича з фрі-файту, ІV зимові юнацькі спортивні ігри України з біатлону, ІІІ літні спортивні ігри з фехтування, відбірковий турнір Чемпіонату Європи з гандболу, чемпіонати України з футболу, міні-футболу, гандболу, баскетболу, Чемпіонат Європи зі спідвею, Східно-Європейська зона з пейдболу, ІІ етап Кубка Європи зі стрільби з лука серед юніорів та юнаків, літній чемпіонат Європи з біатлону ін. До складу збірних команд України з літніх Олімпійських видів спорту входять 68 членів, 36 кандидатів до збірних команд, 70 - резерв збірних команд України. До складу збірних команд України із зимових Олімпійських видів спорту входять 14 членів, 4 кандидати до збірних команд, 9 - резерв збірних команд України. Беручи участь у змаганнях світового та європейського рівнів, спортсмени Львівщини здобули на чемпіонатах світу і Європи – 8 золотих, 6 срібних та 15 бронзових медалей.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ