Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині скоротилось споживання газу

Завдяки заходам з енергозбереження на Львівщині вдалось скоротити споживання газу – якщо минулого року в такий період споживання газу при аналогічних температурах становило 11,3 млн кубометрів, то тепер – 10,2 млн метрів кубічних – про це заявив журналістам голова Львівської ОДА Петро Олійник.
Завдяки заходам з енергозбереження на Львівщині вдалось скоротити споживання газу – якщо минулого року в такий період споживання газу при аналогічних температурах становило 11,3 млн кубометрів, то тепер – 10,2 млн метрів кубічних – про це заявив журналістам голова Львівської ОДА Петро Олійник. Водночас він зазначив, що найбільшим споживачем газу в області є населення, на частку якого припадає 47% споживання газу. А найскладнішою є ситуація із споживанням газу підприємствами „Теплокомуненерго”, оскільки внаслідок рішень Верховної Ради тепер треба відпрацьовувати механізм дотацій цим підприємствам, інакше вони будуть збитковими.
 Щодо промислових підприємств, то зараз в області напрацьовуються заходи із скорочення споживання газу. Зокрема, йдеться про НПК “Галичина”, який тепер замість газу споживатиме мазут. Також Добротвірська ТЕС, яка досі споживала для власних потреб газ, переводиться на високоякісне збагачене вугілля. Так само планується внести зміни в роботу пекарень – якщо досі лише 10% хліба в області випікалось за допомогою елетроенергії, то тепер планується цю частку розширити до 30%. Петро Олійник зазначив, що підприємства області, які досі працювали на газі, поступово переводитимуть на електроенергію, або, як виняток, на вугілля, оскільки воно потребує новітніх систем очистки.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ