Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині Служба безпеки України викрила шпигуна РФ

На Львівщині контррозвідники Служби безпеки України викрили місцевого мешканця, який виконував розвідзавдання спецслужб Російської Федерації. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі Служби безпеки України.

Зібрані дані зловмисник передавав російському розвіднику, який "працював" під дипломатичним прикриттям генконсульства РФ у Львові.

Оперативники СБУ встановили, що військовий пенсіонер, керівник однієї з громадських організацій, був завербований спецслужбами РФ у 2014 році. За завданням російських кураторів він збирав розвідувальну інформацію про політичних і громадських діячів, підрозділи ЗС України, спеціальні та правоохоронні органи, іноземних військових інструкторів у західному регіоні держави.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Матеріали справи скеровані до суду.

За діяльність несумісну зі статусом консульської посадової особи МЗС України оголосила дипломата-шпигуна "persona non grata". Він уже залишив територію України.

Нагадаємо, нещодавно, Президент призначив нового голову департаменту контррозвідки СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ