Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині стало на 500 держслужбовців більше

Станом на 2005 рік у Львівській області працює 10 800 державних службовців; порівняно з 2004 роком кількість держслужбовців зросла на 500 чоловік за рахунок новостворених підрозділів і переведення деяких підрозділів з недержавної служби у державну, — про це сьогодні, 21 червня 2006 року, під час прес-конференції повідомив начальник управління державної служби Головдержслужби України у Львівській області Ігор Микитин. За його словами, кількість посадових осіб місцевого самоврядування становить понад 5 тисяч.

«Державні службовці потрібні для того, щоб надати послуги громадянину, — розповів Ігор Микитин, — і ці послуги мають бути якісні. Проте зараз склалася така ситуація, що люди скаржаться, що ці послуги неякісні, їх можуть не надавати, і що з цього випливає непрозорість і корупція, відсутність можливості реального громадянського контролю за використанням бюджетних коштів, недостатня відповідальність державних службовців».
Певним кроком у подоланні цих негативів на регіональному рівні було створення територіального управління державної служби у Львівській області. Крім постійної методично-консультативної допомоги місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, управлінням підготовлено на видано методичні збірники, розглянуто 323 звернення, постійно надаються усні консультації та роз’яснення. Основними завданнями управління є забезпечення дотримання місцевими органами виконавчої влади, територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади Законів України «Про державну службу», «Про боротьбу з корупцією» та інших нормативно-правових актів з питань державної служби та боротьби з корупцією.
В Україні держслужбовців є 0,5% на душу населення, в той час як у Франції цей показник становить 5%, у Великобританії - 3,5% і в Німеччині - 3%.
«Кількість породжує якість, і якщо ми йдемо до європейської спільноти, то наш показник повинен бути кращим, — додав Ігор Микитин. — Обсяг роботи створює такі умови, що наші працівники мусять часом працювати понад нормово, а заробітна плата не відповідає цим умовам. Цього року заробітна плата відповідно до «Бюджету-2006» формується в межах існуючого фонду заробітної плати

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ