Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині стартує конкурс «Любов і турбота живуть тут»

31 травня 2006 року у Головному  управлінні  охорони здоров’я  Львівської ОДА відбулася офіційна презентація  проекту «Любов і турбота живуть тут» – конкурс  на кращий пологовий  стаціонар. За словами начальника відділу охорони здоров’я дітей та матерів Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА Ірини Микичак, цей проект ініційований ГУОЗ ЛОДА під егідою голови Львівської ОДА з метою забезпечення високої якості медичної допомоги в акушерських стаціонарах, поліпшення умов перебування в них жінок та новонароджених дітей, активного впровадження сучасних перинатальних технологій, привернення уваги органів місцевого самоврядування і виконавчої влади до проблем охорони материнства та дитинства.
«Цей конкурс не є піарним змаганням, — зазначив начальник ГУОЗ ЛОДА Ігор Герич. — Його метою є те, щоб всі учасники конкурсу зробили вагомий крок для покращення медичних послуг в галузі материнства та дитинства, а також забезпечення здоров’я матерів та дітей».
«Метою цього конкурсу є забезпечення права дитини народитися здоровою», — наголосила Ірина Микичак.
Цей проект стартує 31 травня і завершиться 22 листопада 2006 року. Основними його етапами є паспортизація пологових стаціонарів, робота виїзних експерних груп, засідання конкурсної комісії, яку очолив Ігор Герич, та підведення підсумків та оголошення їх на колегії Управління охорони здоров’я у листопаді цього року, за участю голів РДА з відповідним відзначенням переможців грамотами та цінними подарунками. Переможець конкурсу отримає сучасне медичне обладнання для пологового стаціонару.
На сьогодні в області працює 38 пологових стаціонарів. Завдяки системній і послідовній роботі по організації медичного забезпечення жінок і дітей вдалося домогтися покращення деяких показників. Зокрема, за останні 10 років рівень материнської смертності знизився в області з 39,5 до 11,6 (в Україні цей показник становить 17,8 на 100 тисяч новонароджених ); ранньої неонатальної смертності (0-7 днів життя) з 6,3% до 3,4% (по Україні – 3,8%); малюкової смертності з 16,3% до 8,4% (по Україні 10%).  
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ