Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

На Львівщині страшний дефіцит вакцин

Вакцини БЦЖ, яку ще 1 липня відправили по регіонах, на Львівщині вже нема. Про це повідомила головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

За словами Наталії Тімко, тією вакциною в області було прищеплено близько 3,5 тисяч дітей. Тобто вакцину повністю використано.

На разі на Львівщині очікують на ще одну партію вакцини. Коли точно вона прибуде, невідомо. Інформації від МОЗ України не надходило.

Вакцин на Львівщині катастрофічно не вистачає, і не тільки БЦЖ.

«На сьогодні взагалі відсутня вакцина для того, щоб прищеплювати від правця. Щеплення робиться раз в десять років. Протягом першого півріччя  в області не прищеплена жодна доросла особа», - розповіла епідеміолог.

Також існує суттєва  проблема і з ревакцинацією дітей до 6 років.

Вакцини для прищеплення немовлят вистачить лише на два місяці.  

Нагадаємо, що щороку в світі від інфекційних захворювань гине близько 13 млн дітей, з них 7,5 млн – від захворювань, проти яких нема вакцини, близько 4 млн – від хвороб, проти яких є вакцини.

Нині державним коштом в Україні забезпечується захист дітей від 10 інфекційних захворювань – гепатит В, туберкульоз, кашлюк, дифтерія, правець, поліомієліт, гемофільна інфекція, кір, краснуха, епідемічний паротит.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ