Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині створять каталог земельних ділянок для інвесторів

Каталог інвестиційних пропозицій вільних земельних ділянок сільськогосподарського призначення (державної власності) створюють за результатами проведеного аудиту земель у Львівській області.

Минулого року департаментом агропромислового розвитку і за дорученням голови ЛОДА було створено робочу групу і розпочато аудит земель сільськогосподарського призначення. Такі групи були створені у кожному районі області. До них входять представники як органів місцевої влади і місцевого самоврядування, так і правоохоронні органи і представники Державної фіскальної служби. 

"Робота, яку ми розпочали, показала реальну картину щодо використання земель сільськогосподарського призначення. Було виявлено ряд земель державної форми власності, які ще не використовуються. Був розроблений спільно з Головним управлінням юстиції алгоритм дій для органів місцевого самоврядування, тобто які вони повинні здійснити заходи для законного використання цих земель. За результатами аудиту ми побачили, що більше, ніж 52 тисячі земель державної форми власності не використовується. Знаючи попит на тих, хто хоче вкладати інвестиції і розвивати сільське господарство, ми хочемо зробити каталог вільних земельних ділянок, де буде прив'язка до території і розміщена карта. Це ми започаткували, щоб спростити роботу для інвесторів із пошуку землі", - розповіла заступник директора департаменту агропромилового розвитку Львівської ОДА Людмила Гончаренко.

Також, виявлені під час аудиту земельні ділянки залучать для продажу права оренди на аукціонах.

"Якщо станом на 5 травня у нас було таких ділянок 1157, то з них 363 ділянки вже включені в перелік для продажу, і ще 110 плануємо включити. За 2018 рік ми продали 39 земельних ділянок, стартова ціна була 600 тисяч, річна орендна плата - 1 млн 900 тисяч грн", - зазначив начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Андрій Петришин.

За його словами, протягом двох місяців ця робота має бути завершена, а результати розмістять на сайті ЛОДА.

Юлія Улинець, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ