Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині створять соціальні гуртожитки – Володимир Лис

„Завданням служби є максимальний контроль над неповнолітніми дітьми, які з певних причин пішли з дому. Ми розробляємо різні програми, співпрацюємо з іншими відомствами, проводимо рейди. Зокрема, хочу наголосити на рейді „Урок”, який зараз проводиться, ми разом з відділом освіти співпрацюємо для здійснення контролю над дітьми, які не приступили до навчального процесу”, - зазначив під час брифінгу у притулку для неповнолітніх начальник служби у справах неповнолітніх Львівської ОДА Володимир Лис.
 Володимир Лис зазначив, що зараз ведеться активна співпраця з ЛНУ „Львівська Політехніка”, а саме з кафедрою соціальної психології, котра розробляє дослідження тенденцій зростання та спадання кількості безпритульних дітей, вивчають іноземний досвід роботи  з неповнолітніми безпритульними. „Щодо притулку - хочу наголосити на тому, що максимальний термін перебування дитини в притулку становить 90 днів. Два роки тому він становив 30 календарних днів. За цей термін нам потрібно вияснити вік цієї дитини, причини того, чому вона перебувала на вулиці, і визначити подальшу долю перебування. Переважно в притулок потрапляють діти до 14 років, хлопці. Причиною є  підлітковий вік, соціальна неспроможність сім’ї. 90% дітей, які потрапляють в притулок, мають залежність від нікотину, алкоголю чи клею. Відповідно, з ними в притулку працюють лікарі та психологи.  Звичайно, великою проблемою для нас є ті діти, які неодноразово потрапляють в притулок. У середньому 40% дітей бувають тут по кілька разів, є й таке, що по 5-6 разів.  Ця проблема повинна вирішуватись і вона вирішується”, - зазначив Володимир Лис.
„Ще одним проектом щодо покращення умов перебування безпритульних є проект „Соціальний гуртожиток”. Даний проект поданий нами на розгляд в міністерство і скоро затвердиться. На базі Самбора першочергово буде створений цей гуртожиток і планово повинно створитись в Бродах та Дрогобичі. В середньому вартість такого соціального гуртожитку становить 1 млн гривень, що передбачено фінансуванням за державну субвенцію”, – сказав начальник служби у справах неповнолітніх Львівської ОДА.    
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ