Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

На Львівщині створять Центр розвитку освіти та сім освітніх локальних округів

На виконання програми “Про затвердження Основних напрямів розвитку освітньої галузі області на період 2006-2008 років”, яка була затверджена у грудні 2005 року, розроблено відповідні заходи, зокрема на Львівщині виділено три основні напрямки розвитку освіти. Перше – це створення у Львові Центру розвитку освіти при Львівському обласному інституті післядипломної освіти, де буде проводитись навчання за новими технологіями. Вже є людина, спеціаліст, яка отримала грант на цю програму і яка проходить зараз стажування за кордоном, після повернення реалізовуватиме цей проект на Львівщині. Про це сьогодні під час прес-конференції розповіла голова постійної комісії з питань освіти та науки обласної ради Людмила Козак.
Наступним напрямком розвитку освіти на Львівщині є створення семи пілотних освітніх локальних округів в області. Згідно з цією програмою буде обрано опорні школи у сільських місцевостях, а також містах, куди ЛОР, а також органи місцевого самоврядування інвестуватимуть кошти. Крім того, у цих опорних вибраних школах буде проводитись тотальний моніторинг якості навчання. За словами начальника головного управління освіти та науки ЛОДА Павла Хобзея, це не означає, що інші школи Львівської області будуть „проігноровані” увагою управління, просто на опорні школи лягає більша відповідальність.
Наступним напрямком є поштовх у розвитку дошкільних закладів освіти. На ці програми, згідно з рішенням ЛОДА на 2007 рік виділено 7,8 млн грн додаткових коштів, а на 2008 рік на ці програми планують закласти 10 млн грн.
Людмила Козак також розповіла про програму інформатизації освіти, програму зменшення кількості дітей при поділі на класи для вивчення іноземних мов, а також програма створення центрів ранньої корекції вад у дітей.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ