Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині створять зразкові автобусні маршрути

14 листопада під головуванням заступника голови Львівської ОДА Тараса Федака відбулося засідання обласного конкурсного комітету з підготовки та проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування. Під час засідання Тарас Федак зробив аналіз та підвів підсумки роботи облдержадміністрації та обласного конкурсного комітету, -- повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
«Основні наші вимоги було спрямовано на поліпшення стану безпеки руху та перевезень пасажирів, створення умов для розвитку підприємств автомобільного транспорту. Значну увагу приділялось оптимізації автобусної мережі та оновленню транспортних засобів», - наголосив Тарас Федак.
Як повідомив заступник голови ЛОДА, за період з 2007 по 2008рр. була проведена значна робота по оптимізації маршрутної мережі (розірвано договори з перевізниками по маршрутах, які не обслуговувались тривалий час, проведена реорганізація маршрутів, зменшено кількість транспортних засобів на окремих маршрутах). Якщо в 2007 році на 1 020 приміських та міжміських внутрішньообласних маршрутах щоденно працювало 1 994 автобуси, то станом на 01.11.2008 року 909 маршрутів обслуговує 1 750 автобусів.
За словами Тараса Федака, в області динамічно проводиться заміна мікроавтобусів (переобладнаних з вантажних) на нові вітчизняні автобуси середнього класу. Перевізниками області за останні роки було придбано близько 1 600 нових автобусів, що складає більше половини всіх автобусів. Це в основному автобуси середнього класу марки ГалАЗ, Еталон, Богдан, БАЗ, Антон, І-VAN, ПАЗ та інші.
Як зауважив Тарас Федак, що перед керівниками підприємств поставлено завдання працевлаштувати водіїв і довести середню зарплату водіїв до середньої зарплати в області. І, як свідчать дані Головного управління пенсійного фонду у Львівській області, є позитивні зрушення в цьому питанні.
У підсумках також зазначалося, що на Львівщині відбуваються спільні наради з перевізниками та виробниками транспортних засобів щодо перспектив розвитку автобусобудування. Вивчаються думки перевізників про наявні на ринку автобуси, пропозиції щодо покращення технічних характеристик, вартості автобусів. Такі наради дають орієнтири виробникам автобусів, яких в нашій області достатньо, в якому напрямку розвивати виробництво, особлива увага звертається на виробництво автобусів для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями та автобусів великого класу.
Обговорюючи плани на наступний рік заступник голови Львівської ОДА зауважив, що у 2009 році заплановано створення зразкових маршрутів щодо культури обслуговування та якості перевезення пасажирів це зокрема маршрути Львів – Сокаль, Львів – Червоноград, Львів – Городок, Львів – Броди. При проведенні конкурсу на дані маршрути будуть виставлені додаткові вимоги до перевізників, які передбачатимуть вимоги до класу автобусів, їх комфортності, якості обслуговування пасажирів, облаштування інфраструктури зазначених маршрутів.
Також на засідання конкурсного комітету було розглянуто 36 маршрутів, які не обслуговуються перевізниками більше одного місяця взагалі або частиною автобусів. Було прийнято рішення про розірвання угод із даними перевізниками.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ