Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині створили найбільший у світі монументальний портрет Івана Франка

У суботу, 27 серпня, в рамках святкових заходів з нагоди 160-ї річниці від дня народження Івана Франка на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької відбулися урочистості та презентовано проект "Franko Sculpture Symposium". Повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка передав вітальні слова з нагоди 160-ї річниці від дня народження Івана Франка від Президента України Петра Порошенка.

На святкування на Львівщину цього дня завітав і міністр культури України Євген Нищук.

Під час урочистостей до громади нашого краю звернувся голова ЛОДА Олег Синютка: "Ми живемо на благодатній землі, ми є улюбленими в Бога людьми, бо наша земля, яка народила світові Митрополита Андрея Шептицького, яка подарувала світові Михайла Грушевського, особливим діамантом вписала в історію не тільки України, а й усього світу – Івана Франка.

Іван Франко є для нас по-особливому дорогим: для діточок це – "Лис Микита", для закоханих – "Зів’яле листя", а передусім Іван Франко – це людина, яка в тяжкій історії відстояла українську ідентичність, людина, яка подарувала світові українську геніальність, людина, якою ми гордимося".

Окрім того, очільник області вручив нагороди працівникам культури та мистецтва, науковцям.

Участь у мистецькому дійстві взяли: Академічний симфонічний оркестр Львівської обласної філармонії, модерн-балет "Життя", актори Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької, хорова капела "Дударик".

Цього вечора було презентовано проект "Franko Sculpture Symposium" – симпозіум сучасної монументальної скульптури з пінополістиролу, присвячений 160-річчю від дня народження Івана Франка і 70-річчя заснування Львівської національної академії мистецтв. Ця мистецька подія покликана у некласичний спосіб відзначити річницю Великого поета.

Зокрема, скульптори створили 6 скульптур висотою 4 м кожна, які пересуваються. Склавши ці 6 модульних скульптурних блоків разом, утворилася одна велика скульптура – найбільший у світі монументальний портрет Івана Франка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ