Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині створюватимуть промислові парки

Львівська область готова прийняти понад 5 млрд дол. США прямих іноземних інвестицій. Однак необхідною умовою швидкого входження в регіон реальних і перспективних інвесторів є створення відповідних інвестиційних площадок – промислових парків. «Саме таким чином, область буде працювати з інвесторами у найближчий період», – зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Валерій П’ятак, на зустрічі з представниками австрійської компанії (назва котрої поки що не розголошується) 6 червня 2006 року, що зацікавлені заснувати промисловий парк на території Львівської області. Про це повідомили в прес-службі Львівської ОДА.

Цей проект цікавий для регіону тим, що, крім традиційних промислових виробництв, австрійська компанія планує, в рамках промислового парку, налагодити міжнародне співробітництво у сфері науково-технічних досліджень, новітніх розробок у галузі електроніки та чистих технологій.
За результатами зустрічі, австрійська компанія вже найближчим часом представить на розгляд в облдержадміністрацію пропоновану Концепцію будівництва технопарку у Львівській області.
Група фахівців облдержадміністрації, враховуючи досвід наших сусідів з Польщі та Чехії, вже працює над створенням промислового парку «Черляни» в Городоцькому районі. Ця інвестиційно-приваблива площадка є цікавою для потенційних інвесторів з огляду зручного географічного розташування (відстань до кордону з ЄС близько 50 км.)

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ