Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині судитимуть охоронця супермаркету, який перешкоджав роботі журналістів

Як повідомили 22 липня Гал-інфо у відділі комунікації поліції Львівської області, на Львівщині охоронця супермаркету судитимуть за перешкоджання журналістській діяльності.
Фото Поліція

Як встановили під час досудового розслідування дізнавачі Самбірського відділу поліції, 13 квітня охоронець одного із супермаркетів, розташованого у райцентрі, 45-річний місцевий мешканець, не впустив знімальну групу (журналіста та оператора) одного з регіональних телевізійних каналів у приміщення торгового закладу, чим перешкодив їх законній професійній діяльності. Знімальна група готувала телевізійний сюжет про недотримання у супермаркеті карантинних обмежень, пов’язаних з недопущенням розповсюдження коронавірусної інфекції.

20 липня дізнавачі повідомили охоронцю про підозру у вчиненні кримінального проступку, передбаченого ч.1 ст.171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - штраф до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування завершене, 21 липня обвинувальний акт щодо зловмисника скеровано на розгляд суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ