Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині судитимуть організаторів підпільної гуральні

На розгляд до суду скерували кримінальні провадження щодо двох організаторів «підпільної» гуральні у місті Стрий Львівської області. Про це сьогодні, 14 січня, повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області(за матеріалами УДСБЕЗ ГУМВС України у Львівській області.

Підпільний цех з виготовлення контрафактного алкоголю під час перевірок викрили правоохоронці Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУМВС України у Львівській області.

Як виявилось, троє місцевих мешканців, двоє з яких раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності, змішували сурогат горілки в напівпідвальному приміщенні. Використовуючи спеціальні пристрої, розфасовували його у заздалегідь підготовлені пляшки. Фальсифікат виготовлявся під виглядом продукції одразу чотирьох горілчаних виробників України.

Упакування проводилось за всіма стандартами та вимогами для цієї продукції, тому пересічному споживачеві відрізнити підробку від оригінальної продукції було практично неможливо.

Оперативники провели більше 20 санкціонованих обшуків у місцях зберігання готової продукції, сировини, а також на торговельних об’єктах та у приватних помешканнях власників закладів торгівлі. Відтак, вилучили більше тисячі пляшок готової фальсифікованої продукції, декілька тон спирту та підготовленої до розливу суміші, а також підроблені акцизні марки, порожню тару та інше устаткування, яке використовувалось для розливу та упакування контрафактної горілки.

За цим фактом розпочали досудове розслідування. Наразі кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачений ч.1 ст.199 (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного збору чи голографічних захисних елементів) КК України, ч.2 ст.204 КК України та ч.1 ст.204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України скерували на розгляд місцевого суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ