Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині судитимуть ще двох "ухилянтів" від мобілізації, які з підробленими документами тікали за кордон

На Львівщині під суд підуть двоє мешканців Сумської та Харківської областей України - чоловіки призовного віку, які намагались виїхати до Республіки Польща, пред’явивши інспекторам прикордонної служби підроблені документи.

Про це інформує пресслужба Нацполіції Львівської області.

Дізнавачі сектору дізнання відділення поліції №1 Яворівського районного відділу поліції завершили досудові розслідування у  кримінальних провадженнях, відкритих за ч. 1 ст. 358 (Підроблення документів) Кримінального кодексу України та за ч. 4 ст. 358 (Використання завідомо підробленого документу) Кримінального кодексу України і скерували обвинувальні акти на розгляд суду.

Як встановили поліцейські, 26-річний мешканець Харківської області та 50-річний житель Сумської області надали свої анкетні дані для виготовлення підроблених документів з метою отримання права на виїзд за межі України в період дії воєнного стану та звільнення від мобілізації на службу до ЗСУ.

Підроблені документи у квітні-травні чоловіки пред’являли інспекторам прикордонної служби на переходах "Мостиська" та "Шегині" під час спроб перетину державного кордону України з Республікою Польща. Прикордонники виявили, що документи мають ознаки підроблення та повідомили про це поліцейських.

Максимальне покарання, що загрожує обвинуваченим – обмеження волі на строк до двох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ