На Львівщині протестували 46 зразків вареної ковбаси від львівських виробників, до якої додають сою. У жодному випадку не було виявлено генетично модифікованих організмів. Про це сьогодні, 30 січня, під час прес-конференції повідомив головний спеціаліст управління Держсанепідслужби у Львівській області Мирослав Гуцул.
Також, за його словами, протестували 13 зразків напівфабрикатів і 9 зразків ковбаси інших видів і теж не виявили ГМО.
Натомість, як розповів Мирослав Гуцул, незначний відсоток ГМО було виявлено під час тестування хлібо-булочних виробів.
«Це виявили у продукції дрібних хлібопекарень і їм було рекомендовано змінити постачальників сировини. Зрозуміло, що дрібні пекарні шукають дешевшу сировину, але до поради прислухались, адже після повторного тестування ГМО не виявили», - зазначив він.
Також Мирослав Гушул додав, що в Україні не зареєстровано жодного продукту, в якому б використовували ГМО. Особливе табу на використання генетично модифікованих організмів у дитячому харчування.
Фото: webgorlovka.com.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ