Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині триває чемпіонат Державної прикордонної служби України з дресирування службових собак

17-19 листопада у Великих Мостах на Львівщині триває шостий чемпіонат Державної прикордонної служби України з дресирування службових собак. Повідомили в прес-службі ДПСУ.

Участь у змаганнях беруть 18 кращих кінологів та службових собак із всієї України. Чотирилапі охоронці державного рубежу змагаються у таких дисциплінах, як пошук та затримання порушників, пошук наркотиків та вибухових речовин.

Судді змагань - представники Всеукраїнської громадської організації «Кінологічна спілка України» та кінологи-прикордонники. Ревізори оцінюють навички загальної слухняності собак, їх роботу по запаховому сліду, навички захисту, охорони ділянки місцевості та огляду багажу й транспортних засобів.

Цьогоріч, через проведення антитерористичної операції, особливу увагу журі приділяє агресивності службових собак. «У розшукових собак ми посилили навики захисту, переслідування людини по запаховому сліду. У роботі спеціальних собак робимо ставку на пошук вибухових речовин, зброї, боєприпасів – тобто засобів терору, які можуть використовувати злочинці. Також усіх чотирилапих ми привчаємо до виявлення розтяжок на місцевості», - розповів головний суддя змагань - начальник кінологічного відділу Адміністрації Держприкордонслужби Михайло Вдовенко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ