Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині триває огляд готовності льотного та наземного складу нової ротації 56-го окремого вертолітного загону ЗСУ, який виконуватиме миротворчу місію у Ліберії

На базі окремого полку армійської авіації 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, який дислокується на Львівщині, 9 жовтня розпочався огляд готовності льотного та наземного складу нової - шостої ротації 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України, який буде залучено до виконання миротворчих завдань Місії ООН у Ліберії, - повідомляє прес-служба МОУ.

Для здійснення перевірки бойового злагодження підрозділів та служб загону до розташування вертолітної частини прибула група генералів та офіцерів Генерального штабу та Командування Сухопутних військ Збройних Сил України на чолі із заступником начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенантом Юрієм Шаповалом та першим заступником командувача Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-лейтенантом Григорієм Саковським.
Під час стройового огляду, проведеного на початку перевірки, командир 56-го окремого вертолітного загону ЗС України полковник Володимир Пастухов доповів голові комісії про готовність своїх підлеглих до здійснення миротворчої місії. „У ході проведення залікових льотних змін щодо перевірки готовності керівного та льотного складу, а також підрозділів 56-го окремого вертолітного загону до виконання завдань за призначенням до участі у заліках були залучені спеціалісти інженерно-авіаційної служби, аеродромно-технічного забезпечення, метео- та медичної служб, зв’язку”, - підкреслив він.
Полковник Володимир Пастухов додав, що аналіз комплектування та підготовки льотного складу загону засвідчив високий рівень професійної підготовки військовослужбовців, які входять до його складу. За період підготовки льотчики виконували пуски некерованих ракет та стрільби зі стрілецько-гарматного озброєння. Екіпажі гелікоптерів Мі-24 та Мі-8 також відновили навички бойового застосування озброєння вертольотів.
Перевірка бойового злагодження підрозділів та служб 56-го окремого вертолітного загону триватиме до 12 жовтня.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ