Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

На Львівщині триває семінар з координації заходів у відповідь на спалах кору

30 січня, у Львові триває семінар з координації заходів у відповідь на спалах кору і мікропланування вакцинації дітей у дитячих колективах віком від 6 до 18 років. Про це проінформували у прес-службі ЛОДА.

"З початку року захворіли на кір за первинними діагнозами 2112 осіб, в т.ч. 1388 дітей, 724 дорослих. Отримали  щеплення проти кору у поточному році  близько 4 тисяч осіб. Найвищі показники захворюваності на кір у  містах - Львів, Дрогобич, Червоноград, районах - Пустомитівський, Яворівський, Дрогобицький, Стрийський, Миколаївський, Жовківський", - наголосила в.о.начальника відділу материнства та дитинства департаменту охорони здоров’я Любомира Кутневич.

Метою є координація діяльність зацікавлених органів у цій сфері і розроблення деталізованого обласного мікроплану реагування на спалах шляхом вакцинації проти кору дітей від 6 до 18 років у Львівській області.

Семінар присвячено технічній роботі з координаторами обласного і районного рівнів, визначення пріоритетних шкіл для підготовки календаря вакцинації.

Захід організований МОЗ України у співпраці з Центром громадського здоров’я, ВООЗ, ЮНІСЕФ, USAID та за підтримки департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ