Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині триває Великий Благодійний Марафон «Подаруй вогник надії»

З ініціативи Благодійного фонду «Фундація Мавік» на Львівщині триває Великий Благодійний Марафон «Подаруй вогник надії», головною метою якого є привернути увагу громадськості до проблем, пов’язаних з онкозахворюванням дітей, а також фінансово допомогти тим сім’ям, які не в змозі самостійно боротися з хворобою своє дитини. Про це сьогодні, 8 серпня 2006 року, під час прес-конференції повідомив ініціатор Марафону Віктор Макарчук.
За його словами, акція проходить кількома циклами. Перший етап розпочався 1 липня і триватиме до 19 грудня 2006 року. Протягом цього часу громадськість Львова та області буде поінформована про проблеми дитячої онкології та збиратимуться кошти на лікування онкохворих дітей.
«Лікування онкохворих дітей дуже дороге, воно становить від 30 до 300 тис. грн. Суспільство дуже часто живе за принципом «Моя хата скраю» і не звертає уваги на ці проблеми, тому ми вирішили з допомогою естрадних виконавців, які погодилися взяти участь у благодійних концертах, зібрати кошти на лікування цих дітей. Поки що нам вдалося зібрати більше шести тисяч гривень, зокрема, на концерті в Трускавці ми зібрали 4 156 гривень», — розповів Віктор Макарчук.
Як зазначив ініціатор проекту, благодійні кошти волонтери збирають не лише на концертах; у супермаркетах «Арсен» та магазинах «Еколан» розміщені благодійні скриньки, куди всі охочі зможуть пожертувати свої гроші.
«Ми хочемо, щоб ця акція набула всеукраїнського характеру. Зокрема, ми ведемо переговори, із менеджерами столичних виконавців — Руслани, груп «Океану Ельзи» та «Скрябін», щоб долучити їх до цього проекту», — додав  Віктор Макарчук.
Організатори акції планують 19 грудня цього року провести гала-концерт, на якому оголосять суму, яку вдалося зібрати на лікування онкохворих дітей.
19 січня 2007 року розпочнеться другий етап проекту, який триватиме до 1 червня 2007 року.
       
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ