Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Львівщині триває відзначення 300-ліття конституції Пилипа Орлика

На Львівщині триває відзначення 300-ліття першої європейської конституції - проголошених Гетьманом Пилипом Орликом «Укладів прав і вольностей Війська Запорозького». У середу, 14 квітня, у Львівському Історичному музеї відбудеться ряд заходів, приурочених цій даті. Про це повідомили організатори.
 
Зокрема, відбудуться: нагородження переможців Конкурсу учнівських робіт на тему «Конституція Пилипа Орлика і конституційний процес у сучасній Україні», семінар науковців, дослідників історії держави та права, а також – презентація видання «Конституційний Акт, прийнятий 5 квітня 1710 року під керівництвом Гетьмана Пилипа Орлика».

Додамо, що у названому виданні вміщено україномовний варіант тексту цього документа та фотокопії його латинського варіанту, який,  як відомо, зберігається у Національному архіві Швеції.  

Інформаційний партнер відзначення на Львівщині 300-ліття Конституції Пилипа Орлика програма «Вже ранок» на 12 каналі цього тижня у прямому ефірі проводить вікторину для знавців історії України та постаті Пилипа Орлика.

Щодня ведучі програми запитують глядачів про ті чи інші нюанси життя та діяльності гетьмана-емігранта. Нагородою за правильні відповіді є книжечка «Конституційний Акт, прийнятий 5 квітня 1710 року під керівництвом Гетьмана Пилипа Орлика», видана за сприяння Президента Всеукраїнського благодійного фонду «Україна-Свята Родина» Івана Матієшина.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ