Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка  |  Cуспільство

На Львівщині ТзОВ, яке буде вирощувати свинину, отримає з бюджету 80 млн грн

Якщо сьогодні оцінювати державний бюджет, то є один негатив - непрозорість бюджетного процесу на рівні Верховної Ради та уряду. Про це заявив 5 січня 2012 рокупід час прес-конференції керівництва Львівської обласної ради заступник голови облради Валерій П’ятак. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

«Торік Львівщина перевиконала Державний бюджет, зокрема в частині податку на прибуток перевиконання - більш ніж на 100 млн. грн., - зазначив він. - Згідно з бюджетним законодавством, у випадку, якщо всі області перевиконають цей показник, то після затвердження звіту по прибутку на рівні держави 50% від перевиконання мало б повернутися в область. Якщо це відбудеться і якщо це буде зроблено чесно на рівні держави, то в квітні-травні ми можемо претендувати на часткове повернення коштів з центру. Але якщо сьогодні оцінювати державний бюджет, то є один негатив - непрозорість бюджетного процесу на рівні Верховної Ради та уряду. І те що ми сьогодні на рівні обласних рад, на рівні місцевого самоврядування аналізуємо і стараємося ввести певні нові програми, новий інструмент – це наше велике бажання, а ресурсу для цього майже немає. Ми говоримо про 32 мільйони на всі програми додатково.

Наприклад, 80 мільйонів фінансується безпосередньо для ТзОВ, яке буде вирощувати свинину, це не погано, але це приватна структура і вона прямо фінансується з державного бюджету! Такого ніде в світі нема - це ж не інфраструктурний проект, це ж не дороги, і навіть не стадіон. Якщо б ми мали тих 80 млн. для наших сільськогосподарських програм в області – ми б тут зробили чудеса. Тому на рівні держави необхідне повернення до чесної бюджетної політики».

За словами Валерія П’ятака, наступним етапом має стати робота обласної державної адміністрації насамперед з міністерствами та відомствами. Тому що там є ще нерозподілений централізований фінансовий ресурс, і бажано, щоб цей ресурс пішов на проблематику Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ