Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині у 2006 році планують створити 51 тисячу нових робочих місць, а у 2007-му — 52 тисячі

51 тисячу нових місць заплановано створити у Львівській області у 2006 році — повідомила «Гал-info» начальник відділу статистики, моніторингу та прогнозування Львівського обласного центру зайнятості Світлана Старічек. У 2007 ж році, за її словами, на Львівщині плановано створити 52 тисячі нових місць праці.
Як повідомила Світлана Стрічек, затверджено програму зайнятості населення Львівської області на 2006-2007 роки. За її словами, ключовими моментами програми є збільшення рівня зайнятості економічно активного населення та зниження рівня безробіття. Серед пріоритетів – посилення мотивації до легальної продуктивної праці, збереження ефективно функціонуючих і створення нових місць праці, а також активізація інвестиційної діяльності, сприяння самозайнятості, підвищення якості робочої сили.
«Процеси модернізації виробництва та впровадження новітніх технологій в галузях економіки області спричинять потребу у висококваліфікованому персоналі. Невідповідність підготовки спеціалістів навчальними закладами до потреб ринку праці призводить до професійно-кваліфікаційної незбалансованості попиту та пропозиції робочої сили. Відповідно, більш вагомого значення набуде підвищення якості робочої сили шляхом проведення професійного навчання, перенавчання та підвищення кваліфікації кадрів, у тому числі й безпосередньо на виробництві», — зазначила начальник відділу статистики, моніторингу та прогнозування Львівського обласного центру зайнятості.
Особлива увага у програмі зайнятості населення, за її словами, буде приділятися створенню робочих місць на промислових підприємствах, що відповідає необхідності відновлення промислового комплексу Львівщини, адже самозайнятість, індивідуальна підприємницька діяльність повною мірою не забезпечують людину соціальними гарантіями, звужують перспективи професійного зростання молоді.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ