Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині у парку «Північне Поділля» розпочався туристичний тиждень

У національному природному парку «Північне Поділля» розпочався туристичний тиждень. Про це учора, 26 вересня, повідомили у прес-службі ЛОДА.

Першими мандрівниками туристичного тижня, який триває у НПП «Північне Поділля» стали школярі Берлинської середньої школи, що у Бродівському районі Львівщини. Для них фахівці з туризму природоохоронної установи провели веломандрівку мальовничими околицями міста Броди.

Мандрівка розпочалась із села Лагодів, де школярі дізналися про місцеві річки, зокрема побачили річку Бовдурку та її притоку – річку Суховілка, у селі Лагодів школярі споглядали штучну водну свердловину на березі річки.

Далі веломандрівники у лісовому масиві молодої соснини поблизу села Смільне оглянули 100-літні військові фортифікаційні споруди – бетонні бліндажі австро-угорської армії періоду Першої світової війни та розташовані на околиці села Сидинівка руїни старого польського костелу та будівлі колишнього цегельного заводу.

Також природоохоронці ознайомили школярів з інформацією про НПП «Північне Поділля», з якою метою його створено та про рідкісну флору і фауну регіону, яка поширена в регіоні та потребує захисту від діяльності людини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ