Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині українці-антисеміти знищили два автомобілі польських інвесторів і погрожують їх побити. Міліція спостерігає

Надзвичайна ситуація склалася сьогодні у місті Бібрка Перемишлянського району Львівської області під час спроби розблокувати виїзд з підприємства „Полісинтез” АТ „Органіка”. Про це в коментарі „Гал-info” повідомив представник з юридичних питань ДП " Полісинтез" Степан Дзеньдзюра.
За його словами, після рішення Адміністративного апеляційного суду Львівської області про визнання незаконним рішення виконкому Бібрської міської ради щодо цілодобового блокування була здійснена спроба розблокувати підприємство. Оскільки дії блокувальників було визнано незаконними, міліція також отримала відповідне прохання про реагування. Сьогодні, за словами Дзендзюри, була здійснена спроба розблокувати підприємство, оскільки польські інвестори хочуть вивести свою продукцію з території підприємства, яке, фактично, припинило свою діяльність у місті.
Як розповів Дзендзюра, з-під воріт підприємства „Полісинтез” було здійснено спробу відкотити колоду, яку встановили блокувальними. Однак, ця спроба була невдалою, оскільки біля воріт відразу зібрався чималий натовп. „У сторону польського керівництва „Полісинтезу” залунали антисемітські гасла і погрози побити поляків”, – повідомив Степан Дзеньдзюра, кажучи, що розлючена юрба діяла разом із священиком.
З огляду на небезпеку, польські керівники „Полісинтезу” були змушені відійти, натомість місцеві мешканці знову заблокували ворота підприємства, підкотивши під них колоду. У ході нападу постраждали два автомобілі польських інвесторів, які були припарковані поблизу.
„Міліція жодним чином не реагує на такі незаконні дії, – констатує юрист. – Зараз поляки знаходяться у адміністративному будинку підприємства”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ