Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбудуться театралізовані дійства в рамках проекту „Веснянки”

26 травня у Львові відбудеться театралізоване дійство, яке проходить у містах і селах України від західного до східного кордонів з метою поширення ідеї екологічної мережі.  Екомережа України є  лише частиною загальноєвропейської екологічної мережі, цілої системи, до якої увійшли всі країни Європи. Ідея екомережі в Україні стала реалізуватися близько десяти років назад, коли Верховною  Радою були ратифіковані  міжнародні домовленості в цій галузі.
Проект „Веснянки” проходить за підтримки  Посольства Королівства Нідерланди в Україні,  Міністерства охорони навколишнього середовища України та Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. Карпенка-Карого.
Проект триватиме до 1 червня  2006. Похід  за  весною  проходить  з 25  квітня до 9 травня.  Завершення  проекту „Веснянки”  в  Києві  стане публічною акцією за  участю ЗМІ. Аналогічні публічні акції пройдуть по всіх містах маршруту.
Протягом всього шляху відбувається підтримка сайту в режимі on-line, зніматиметься  документальний фільм та фото як хроніка подій. По завершенні проекту – презентація повнометражного фільму  та фотовиставки  „Україна. Весна. 2006”,  що  мають  відбутися  в  Києві  наприкінці  травня.
Шлях проекту – це шлях від  Мостиськ (кордон з Європою) до с. Милове (кордон з Росією). Цей шлях проходить по Галицько-Слобожанському екокоридору,  який є базовим, найдовшим  коридором  в екомережі України, єдиним, що поєднує Захід та Схід.
Маршрут проекту: Київ – Мостиська (25.05.) – Львів (26.05.) – село Почапи Львівської обл.(27.05) - с. Гукалівці Тернопільської обл.-  с. Чорний Острів Хмельницької обл. – с. Мізяківські Хутори Вінницької обл. – Вінниця –  с. Самородня Черкаської обл. –  с. Будище Черкаської обл. – Черкаси –  с. Семенівка Полтавської обл. – с. Попівка Полтавської обл. –  смт. Решетелівка Полтавської обл. – Полтава – с. Рудий Байрак Харківської обл. – с. Гусина Поляна  Харківської обл. – Харків – с. Леб’яже Харківської обл. – с. Милове – Київ. Загальна довжина  маршруту – близько 3000 км. Загальна кількість вистав та прес-конференцій  – не менше 17.
Театральне дійство в рамках проекту „Веснянки” у Львові відбудеться 26 травня о 13.00 біля пам’ятника Іванові Франку навпроти головного корпусу Національного університету імені Івана Франка. Прес-конференція – після закінчення дійства – близько 13.30.
Організатор: Державне управління екології та природних ресурсів в Львівській області. Учасники заходу: студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І.К.Карпенка-Карого. Про це повідомили в Державному управлінні екології та природних ресурсів в Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ