Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбулась нарада щодо підтримки виробників медової продукції

17 січня відбувся семінар-нарада з виробниками продукції бджільництва Львівщини за участю Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, громадських спілок пасічників Львівщини, виробників та науковців.

Як зазначають у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА, на Львівщині бджільництвом займається 12 сільськогосподарських підприємств та 5,1 тис фізичних осіб, які утримують 66,3 тис бджолосімей. Виробництво меду становить 996 тонн.

У бджільництві важливим показником є не тільки виробництво меду, а і  додаткових продуктів бджільництва – прополісу, квіткового пилку, маточного молочка, бджолиної отрути, які є основою виготовлення низки цінних лікувальних препаратів та продуктів харчування. Завдяки бджолозапиленню підвищується врожайність сільськогосподарських культур на 30-60% і навіть вище, залежно від виду рослин та умов запилення.

Тому, пріоритетне значення у бджільництві надається нарощуванню валового виробництва продукції із застосуванням інтенсивних та промислових технологій, що суттєво вплине на збільшення виробництва товарної продукції та її асортимент.

«Для бджолярів у 2019 році передбачена фінансова підтримка з державного та обласного бюджетів, яка сприятиме підвищенню продуктивності пасік  та збільшення  товарного виробництва  продукції.

Зокрема, з державного бюджету підтримка надається через механізм відшкодування відсотків за  залученими у виробництво кредитами по програмі підтримки галузі тваринництва. В обласному бюджеті передбачено фінансування згідно Комплексної програми підтримки та розвитку агропромислового виробництва Львівської області на 2016 – 2020 роки шляхом часткового відшкодування вартості придбання племінного матеріалу бджіл, відшкодування відсотків за  залученими у виробництво кредитами, надання пільгових кредитів на реалізацію бізнес-проектів»,  – про це розповів начальник управління сталого розвитку сільськогосподарського виробництва, інфраструктури та земельних відносин департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Ігор Вус.

В межах наради також обговорювались питання координації діяльності виробників аквакультури, ведення суб’єктами господарювання обліку та звітності виробничої діяльності, отримання дозволів на спецводокористування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ