Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбулись «Ігри нескорених». Підсумки

З 6 по 10 липня у гірському селі Сприня Самбірського району на Львівщині на території спортивно-туристичного оздоровчого комплексу «Прикарпаття» імені президента УГВР Кирила Осьмака відбулася військово-патріотична гра «Ігри Нескорених», повідомили організатори.

Участь у змаганнях взяли команди учнівської молоді віком 15-18 років Самбірського, Старосамбірського, Городоцького, Мостиського, Пустомитівського, районів, команда громадської організації «Меморіал ім.. Стуса» а також команди міст Сватово та Слов`янськ Луганської та Донецької області.

Переможцем цьогорічних змагань за загальнокомандним рейтингом стала команда Пустомитівського району. Господарі Ігор з Самбірщини були другі. Третє місце посіла команда минулорічних чемпіонів з Городоччини.

Військово-патріотична гра пройшла на історичному місці, де в липні 1944 року утворилася Українська Головна Визвольна Рада (УГВР). Її члени своє життя присвятили і віддали боротьбі за незалежність України. «Ігри Нескорених» приурочені 72 річниці створення УГВР.

Протягом 5 днів таборування команди змагалися у таких конкуренція, як стрільба, повстанський біатлон, перетягування линви, розпалювання багаття, перегони, гирьовий спорт, армреслінг, відун, повстанська пісня. Один день змагань у конкуренції орієнтування на місцевості був присвячений сходженню на гору Діл– повстанським історичним маршрутом, де у 1944 році діяла під старшинська школа УПА.

ВПОРЯД

У цьому виді змагань хлопці та дівчата показували своє вміння зі стройової підготовки вмінні шикуватись, перешиковуватись, а також йти з піснею стройовим кроком.  VII місце посів рій «Меморіал» ім. Василя Стуса, VI місце -  Слов’янська Січ, V місце -  Самбірський район, IV місце   –  Городоцький район, ІІІ місце   –  Мостиський район, ІІ місце  –  Пустомитівський район, І місце   –  м. Сватово. 

ГИРЬОВИЙ СПОРТ

Дівчата змагались у ривку гирі 8 кг, у яких ІІІ місце посіла Марганюк Ярина з Самбірщини з результатом 93 підйоми, ІІ місце Борова Ганна 97 підйомів (м. Сватово) та переможцем у цих змаганнях стала Ключник Марія, яка підняла 65 разів гирю 16 кг.

Змагання серед хлопців: І- Івашко Сергій – 107 підйомів (Пустомитівський), ІІ – Гамкало Віталій 99 (Самбірський), ІІІ – Семчук Назар 92 (меморіал ім. Стуса)

ПОВСТАНСЬКИЙ БІАТЛОН

У цьому випробуванні потрібно було здійснити переправу по канату через річку, здійснити транспортування потерпілого на плащ накидці, пройти етап по пластунськи, подолати заболочену місцевість по купинах за допомогою жердин та здійснити постріли на двох вогневих рубежах. Третє місце у цьому виді посів рій із Самбірщини, ІІ місце рій із Пустомитівщини та переможцем у даному виді став рій із Городоччини. 

СТРІЛЬБА

 Стрільба з пневматичної гвинтівки: ІІІ місце – Городоцький район, ІІ – місце Пустомитівський район, І місце – Мостиський район. В особистому заліку серед дівчат ІІІ місце посіла – Леляк Марина, 33 очки (меморіал ім. В. Стуса), ІІ – місце Іваницька Ярина, 36 очок (Городок), І – місце Расюк Вікторія, 44 очки (Городок), серед хлопців ІІІ місце – Дуда Ігор, 36 очок (Мостиська), ІІ місце – Лучечко Андрій, 37 очок, І місце Шевчук Владислав, 44 очки (Пустомити).

АРМРЕСЛІНГ

І місце– Слободян Владислав (Сватове)

ІІ місце– Дикий Тарас (Пустомитівський)

ІІІ місце – Мацей Дмитро (Старосамбірський)

ПОВСТАНСЬКІ ПЕРЕГОНИ

У цьому виді команди стартують у таборі, піднімаються на гору Діл, далі прямують до меморіалу в бік с. Сторона і повертаються назад при цьому всім учасникам потрібно зробити фото фіксацію біля зазначених об’єктів. Найшвидше з цим завданням впорались представники з Городоччини, другий час показав рій з Пустомитівського району, третій результат у Самбірського району. 

ПЕРЕТЯГУВАННЯ ЛИНВИ

Кращими себе показали господарі змагань, рій зі Самбірщини, другими – Пустомитівський район, третіми - рій «Словянська січ».  

ВІДУН

Відун включав в себе перелік питань з історії визвольних змагань доби 40-50 років, а також містилось декілька питань на спостережливість. Перше місце у цьому виді посіла Расюк Вікторія (Горооцький р-н), друге – Цебик Дмитро (Пустомитівський р-н), третє – Новиков Антон (Слов’янськ). 
Кожен боєць мусить вміти розпалювати багаття для того, щоб зігрітись в холодну пору року, приготувати їжу чи подати сигнал.

ВАТРА

Вміння розпалювати багаття був заключний у цьогорічних змаганнях. Кращими тут були представники Городоччини - Роман Пеленський та Андрій Калимон, другий результат у Пустомитівського району - Плебанський Владислав, Столярський Ігор, тут стався приємний прицидент команда Пустомитівщини використали всі сірники та не змогли розпалити вогнище, тоді головний суддя запропонував хлопцям з Городоччини відати свої сірники суперникам на що вони швидко погодились. Як бачимо ігри роблять команди не тільки суперниками, а також і друзями, які готові прийти на допомогу один одному, третє місце у цьому виді посів рій Мостиського району.

ЗАГАЛЬНОКОМАНДНИЙ ЗАЛІК військово-патріотичної гри «Ігор Нескорених» 2016 РОКУ 

І місце - Пустомитівський район 
ІІ місце - Самбірський район  
ІІІ місце – Городоцький район  
4 місце - м. Сватово 
5 місце – Мостиський район,  
6 місце – «Меморіал» ім. В. Стуса 
7 місце – м. Слов’янськ 
8 місце – Старосамбірський район 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ