Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбувається ротація військового контингенту ЗС США

Цими днями у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (МЦМБ) Національної академії сухопутних військ завершується друга ротація підрозділів ЗС США, що входили до складу «Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи – Україна» (JMTG-U), яка тривала з січня 2017 року, повідомила Медіа-група Національної академії СВ.

Напередодні вибуття контингенту американських військових інструкторів, який очолює полковник ЗС США Девід Джордан, на свою Батьківщину із ними зустрілись начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук та командування МЦМБ.

Керівник українського військового вишу подякував своїм іноземним колегам за допомогу та надзвичайно результативну для нашого війська співпрацю.

За цей час фахівцями групи під керівництвом полковника Джордана та його колег здійснено підготовку чотирьох батальйонів Сухопутних та Високомобільних десантних військ Збройних Сил України, - зазначив генерал-лейтенант Павло Ткачук. - За активної участі інструкторів JMTG-U відбулись знакові зрушення щодо підготовки військовослужбовців і підрозділів нашої армії до стандартів НАТО. Зокрема, створений і почав активно працювати сучасний Центр імітаційного моделювання, продовжується розвиток Навчального центру підготовки підрозділів.

Під час свого виступу начальник Національної академії сухопутних військ також висловив щирі слова вдячності від імені Міністра оборони України та вручив американським військовослужбовцям відомчі та академічні відзнаки.

Вже днями у МЦМБ відбудеться урочиста церемонія передачі повноважень 45-ої піхотної бригадної бойової групи, яка впродовж останніх 10 місяців була основою JMTG-U, іншому підрозділу ЗС США.

Нагадаємо, «Об’єднана багатонаціональна тренувальна група – Україна» (англ. – Joint Multinational Training Group – Ukraine) – це один з елементів практичної допомоги Збройним Силам України від США та інших країн-партнерів. Діяльність групи полягає в підготовці підрозділів ЗС України відповідно до стандартів та принципів НАТО. Поетапне навчання здійснюється на ротаційній основі за безпосередньою участю підрозділів та інструкторів від збройних сил країн-партнерів у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ, що у Яворівському районі Львівської області.

Наразі до складу JMTG-U входять військові інструктори зі ЗС США, Канади, Польщі, Литовської Республіки, Великобританії й Данії. Всього, з 2015 року, в рамках «Об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи – Україна» було підготовлено понад п’ять з половиною тисяч українських військовослужбовців, зокрема три батальйони Національної гвардії та дев’ять батальйонів Збройних Сил України.

Тренування передбачають цілу низку необхідних для ведення сучасного бою елементів: тактичну й вогневу підготовки, протидію саморобним вибуховим пристроям, тактичну медицину тощо. Вишкіл кожного батальйону відбувається впродовж 55 днів, починаючи від надання військовослужбовцям індивідуальних знань та навичок і закінчуючи злагодженням всього підрозділу. Паралельно відбуваються інтенсивні заняття з штабами батальйонів з метою надання їм необхідних методик з ухвалення рішень та організації бою за найкращими стандартами Північноатлантичного альянсу. У найближчому майбутньому планується здійснення такої підготовки штабів вже у масштабах бригади.

 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ