Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відбувається цілеспрямоване і злочинне знищення лікарень відновної медицини — Олег Мацех

Координатор Громадського форуму Львова Олег Мацех переконаний, що на Львівщині відбувається цілеспрямоване і злочинне знищення лікарень відновної медицини — про це він заявив сьогодні, 5 грудня 2006 року, під час прес-конференції. Зокрема, йдеться про мережу таких медичних закладів у Брюховичах, Трускавці, Східниці, в яких відбувається завершальний етап лікування важкохворих урологічними, гінекологічними, неврологічними та ортопедичними недугами.
Як переконаний Олег Мацех, про цілеспрямованість нищення мережі цих закладів свідчать систематичні порушення закону, починаючи з 1999 року, коли Львівську комунальну лікарню відновного лікування перевели у Брюховичі, взявшись за ремонт колишної споруди на вулиці Короленка, 9. Відтак, коли основні роботи було завершено, будівлю віддали Центру репродуктивного здоров'я, що діяв перед тим при Львівському перинатальному центрі. Очолює Центр репродуктивної медицини Юрій Іваночко, колишній відповідач у процесі так званої справи дітей.
Рішенням Львівської обласної ради від 15 листопада 2005 року «Про реорганізацію Комунальної Львівської лікарні відновного лікування шляхом її приєднання до Обласного госпіталю інвалідів і репресованих, ім. Юрія Липи» фактично узаконено ліквідацію лікарні.
30 листопада 2006 року Апеляційний господарський суд Львівської області залишив це рішення чинним.
Наступним документом влади став наказ відділу з питань майна комунальної власності ЛОДА від 10 січня 2006 року «Про комісію з припинення діяльності Комунальної Львівської лікарні відновного лікування», який вимагає створити комісію з припинення діяльності лікарні.
За словами Олега Мацеха, ліквідація такої мережі суперечить, насамперед, вимогам Конституції України, яка у статті 49-й констатує, що «у державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безоплатно; існуюча мережа таких закладів не може бути скорочена».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ