Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відкрили спортивний центр для параолімпійської збірної України

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, президент Національного комітету спорту інвалідів України, голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич, депутат Львівської обласної ради Ярослав Грибальський та повний склад національної паралімпійської збірної команди України з зимових видів спорту –учасниці майбутніх Х зимових Паралімпійських ігор в Ванкувері у селі Верхнє Турківського району Львівської області відкрили першу чергу Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України, – повідомилапес-служба Львівської обласної ради.

 

Будівництво Центру відбувалося на виконання Указу Президента України "Про заходи щодо фізкультурно-спортивної реабілітації інвалідів та підтримки паралімпійського і дефлімпійського руху в Україні", завдяки сприянню усіх гілок влади – сільської, районної та обласної рад та адміністрації.

 

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник зазначив, що цей об’єкт створює додатковий імідж для нашої області, він є прикладом того, що на території Львівщини дбають та розвивають мережу соціальних, спортивних об’єктів для того, щоб приділити увагу тим людям з особливими потребами, які представлятимуть нашу країну на світових змаганнях.

 

Цього року введено в дію першу чергу Центру: затишний і абсолютно безбар’єрний готель для проживання спортсменів-паралімпійців, унікальні перші в Україні біатлонно-лижні траси та інженерно-спортивні споруди й ангар для зберігання техніки, що обслуговує лижні, біатлонні та гірськолижні траси.

 

Ці траси відразу ж випробували наші паралімпійці, які прибули на кінцевий етап підготовки в Україні перед від’їздом на зимову олімпіаду у Ванкувер. На попередній зимовій олімпіаді, яка відбулася у Турині, наші паралімпійці зайняли третє місце, а цього року наша команда здобула друге загальноомандне місце на світовій першості.

 

Вже в середині лютого 2010 року Національним комітетом спорту інвалідів України планується завершити внутрішнє укомплектування другого готелю для спортсменів, вже збудованого в Центрі, а також ввести в дію гірськолижні спуски, адаптовані для осіб з обмеженими можливостями, та канатно-крісельну дорогу. Пізніше буде обладнано спортивний зал та медико-відновлювальний центр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ