Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відзначатимуть 114-річницю з дня народження Патріарха Йосифа Сліпого

114-річницю з дня народження Патріарха та Кардинала Йосифа Сліпого відзначатимуть 19 лютого духовенство та миряни Львівської області, — повідомили «Гал-info» у прес-службі Львівської ОДА.
9 лютого начальник управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Андрій Корнат зустрівся з представниками більш як 25 молодіжних організацій, щоб обговорити широкомасштабну акцію, присвячену 114-річниці з дня народження Йосифа Сліпого. Як повідомляє прес-служба,ініціатива проведення акції належить християнським молодіжним організаціям Львівщини: Українська молодь Христові, Академія української молоді, Обнова, Посвіт та Витанія. Під час зустрічі утворено оргкомітет по святкуванню.
Планується, що урочистості з вшанування пам’яті Патріарха розпочнуться зі спільної молитви молодіжного активу у Соборі св. Юра, після якої всі бажаючі зможуть відвідати крипту Йосифа Сліпого, що спеціально буде відкритою протягом цілого дня. Після обіду у кінотеатрі ім.О.Довженка, що на Сихові, розпочнеться вечір пам’яті, на якому молодь зможе поспілкуватись з отцями-дослідниками життя Йосифа Сліпого та його учнями. Завершить вечір трансляція документального фільму про життя та діяльність Блаженнішого Патріарха та Кардинала, після закінчення якої, організатори запрошують усіх учасників до церкви Різдва Божої Матері (Сихів) на духовний концерт.
За словами голови міської організації “Українська молодь Христові” Олени Курило, до участі в акції планують залучити близько 1,5 тисячі молодих людей.
Як зазначив Андрій Корнат, управління у справах преси та інформації ОДА розіслало листи головам райдержадміністрацій та міським головам міст обласного значення з проханням надати транспорт на 20-40 чоловік активістам молодіжних організацій, які хочуть взяти участь у відзначенні 114-річниці з дня народження Йосифа Сліпого. Також начальник у справах сім’ї та молоді ОДА повідомив, що влада області спільно з патріаршою комісією УГКЦ у справах молоді обговорює можливість пішого ходу зі свічками 19 лютого вулицями Львова на честь вшанування пам’яті Блаженнішого. До цієї дати також будуть виготовлені буклети з життєписом Йосифа Сліпого та його пророчим заповітом.
У всіх церквах же Львівської області Йосифа Сліпого поминатимуть17 лютого.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ