Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині відзначили День радіотехнічних військ

На Львівщині в управлінні радіотехнічної бригади відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення Дня радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України, повідомила прес-служба Повітряного командування "Захід".

Основними завданнями підрозділів радіотехнічних військ є ведення радіолокаційної розвідки, видача розвідувальної та бойової інформації для перехоплення повітряних цілей, які здійснюють політ без дозволу на використання повітряного простору. До складу радіотехнічної бригади Повітряного командування «Захід» входять підрозділи, розташовані на території семи областей Західної України, а саме Закарпатської, Львівської, Волинської, Чернівецької, Рівненської, Івано-Франківської та Хмельницької областей, протяжність кордонів, які підлягають охороні в повітряному просторі, складає близько 2000 км. В межах зони відповідальності Повітряного командування «Захід» протягом 2017 року засобами радіолокаційної розвідки виявлено, опрацьовано та видано на командний пункт біля 120 тисяч повітряних об’єктів, в основному літаків та вертольотів, що супроводжувались. Біля 5 десятків тисяч об’єктів виконували польоти з  порушенням правил використання повітряного простору, тож  потребували особливого контролю.

На сьогодні особовий склад бригади несе постійне бойове чергування, як в зоні відповідальності, так і в зоні проведення АТО, також підсилює підрозділи протиповітряної оборони по всій Україні. Понад шість сотень військовослужбовців бригади визнані Учасниками бойових дій. За мужність і героїзм, що були проявлені під час бойових дій на сході України, ряд офіцерів, сержантів і солдат частини нагороджений державними нагородами.

Важко переоцінити роль радіотехнічних військ у безпеці повітряного простору Держави, тож рішення про встановлення цього професійного свята було прийнято, враховуючи важливе значення радіотехнічних військ Повітряних Сил Збройних Сил України, та з метою підтримання престижу військової служби у військових частинах і підрозділах цього роду військ.

Привітати військовослужбовців та працівників бригади в цей урочистий день прибув творчий колектив учнів загальноосвітньої середньої школи №50 міста Львова під керівництвом вчителя музичного мистецтва Ольги Железник. Для юних гостей було організовано екскурсію для ознайомлення з життєдіяльністю військових.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ