Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині вперше відбувся Всеукраїнський молодіжний мистецький пленер

«Мальовнича Україна» - назва, під якою на Львівщині вперше відбувався Всеукраїнський молодіжний мистецький пленер. Його мета – сприяти національно-культурному відродженню суспільства, популяризації нашої історії, архітектури та мистецтва через реалізацію творчих здібностей молодого покоління. Захід був організований Львівським обласним молодіжним центром праці за сприяння Міністерства України у справах молоді та спорту в рамках загальнодержавної програми підтримки молоді на 2004-2008 роки. Пленер було присвячено 150-річчю від дня народження Івана Франка – повідомили „Гал-іnfо” в прес-службі Львівської ОДА.

У його роботі брали участь 27 молодих художників віком до 35 років з 22-х областей України, представники Управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації, Львівської академії мистецтв та Львівського державного коледжу ужиткового мистецтва ім. І. Труша.
Молоді художники мали змогу ознайомитися з історико-культурною спадщиною нашого краю, зокрема, побували у Львові, м. Жовква, Крехівському монастирі, замках області, а також у рідному селі Івана Франка Нагуєвичі та селах Тустань і Тухля.
Роботи учасників, які вони виконали, перебуваючи на Львівщині, виставлялися в історико-художньому музеї «Жовківський замок» в рамках щорічного Жовківського художнього вернісажу «Серпневі зустрічі» та Італійському дворику Львівського історичного музею, де проходив конкурсний відбір кращих картин на виставку, що відбудеться у Міністерстві України у справах сім’ї молоді та спорту.
Слово пленер – у термінології живопису означає правдиве відтворення природного освітлення, кольору, повітряного середовища. І справді, на полотнах, написаних молодими митцями у розмаїтті форм і жанрів, талановито відображенні унікальні історико-архітектурні пам’ятки Львівщини – давні свідки нашої славної минувшини.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ