Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На Львівщині вшанують 106-ту річницю смерті Івана Франка: оновлено перелік заходів

28 травня 2022 минає 106 років, як у Львові помер видатний український письменник, поет, публіцист, перекладач, філософ, учений, громадський і політичний діяч Іван Франко. З цієї нагоди на Львівщині відбудуться низка заходів.

Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка 

У плані заходів у Домі Франка відбулися зміни. Тож  до річниці смерті поета від Музею 28 травня 16:00 відбудуться Поминальні заходи на Личаківському цвинтарі.

Анонсовані нижче заходи відбудуться без змін, згідно з планом, опублікованого учора:

Державний історико-культурний заповідник “Нагуєвичі”

26 травня 16:00 - Виставка-презентація рукописної "Золотої книги" 1825-1912 рр. нормальної школи о. Василіан в Дрогобичі із фондів ДІКЗ "Нагуєвичі"  у Палаці Мистецтв Музею "Дрогобиччина".

27  травня   13:00 - Благодійна музейно-мистецька  академія  на підтримку ЗСУ "Все буде Франкова Україна" просто неба на території Літературно-меморіального музею Івана Франка в Нагуєвичах.

13:05 - Офіційна частина відкриття благодійної музейно-мистецької академії  на підтримку ЗСУ "Все буде Франкова Україна".

13:15 - Театральне дійство "ТАЇНА БУТТЯ". Уривки з п’єси української драматургині  Тетяни Іващенко про життя Івана Франка і Ольги Хоружинської.

13:25 - Концертна програма Дрогобицького музичного фахового коледжу ім. В. Барвінського "А НАБІГЛА У НАС З МОСКАЛЯМИ ВІЙНА…".

14:05 - Виставка-презентація третьої відомої у світі реставрованої копії Почаївської Чудотворної ікони з феритрону XVIII ст., віднайденої в музейній експедиції у селі Сторона Дрогобицького району.

14:25 - Кіно-презентація проєкту "ТАМ ГОРОД  ПРЕСЛАВНИЙ ДРОГОБИЧ ЛЕЖИТЬ…" у конференц-залі ДІКЗ "Нагуєвичі".

15:00 - Благодійна авторська екскурсія садибою Івана Франка.

28 травня 12:00 - Спільна молитва – панахида до 106-х роковин смерті І. Франка у Музейному  просторі Садиби Івана Франка ДІКЗ «Нагуєвичі».

12:30 - Покладання квітів до пам’ятника українського генія Івана Франка в Нагуєвичах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ