Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині втричі зменшилися випадки незаконної вирубки та реалізації ялинок

Під час передноворічного періоду втричі менше зафіксували виявлених порушень із незаконно зрубаними ялинками та незаконною торгівлею ялинками у порівнянні із показниками минулорічної ялинкової заготівельної кампанії. Про це повідомив у коментарі „Гал-info” начальник лісової інспекції Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Мирослав Пилипів.
„Добре спрацювали рейдові групи на місцях. У Старосамбірському та Турківському районі над вилученням незаконно зрубаних чи придбаних ялинок працював „Беркут”. Можливо, спрацював той чинник, що факти порушень перевезення великих партій незаконно зрубаних чи придбаних ялинок (по 100, 200 штук) були висвітлені у пресі, тому порушники не ризикували заготовляти і перевозити ялинки великими партіями. Також зменшилася кількість індивідуальних порушників, які перевозили по 10-15 ялинок”, – розповів Мирослав Пилипів.
За його словами, у Львові представники лісової охорони та екологічної інспекції під час перевірок вилучили 200 ялинок, які продавали без належної документації.
Як зазначив Мирослав Пилипів, у минулому році (кінець 2006 - початок 2007) було виявлено 345 самовільно зрубаних ялинок та складено 186 протоколів. Збитки нараховували 20 502 гривень. Кількість оштрафованих становить 186 людей. Було накладено штрафів в адмінпорядку 14 518 гривень та стягнуто штрафів в адмінпорядку 14 321 гривень.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ