Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині виділили 100 тис. грн на впорядкування військових кладовищ

У рамках Регіональної програми розбудови сфери охорони культурної спадщини Львівської області виділено 100 тисяч гривень на проведення досліджень, вивчення історичних кладовищ, поховань та меморіалів. Про це повідомив під час заслуховування звітів у постійній комісії з питань культури, історико-культурної спадщини, духовного відродження та засобів масової інформації Львівської обласної ради начальник управління охорони культурної спадщини Львівської обласної державної адміністрації Василь Івановський, повідомила прес-служба Львівської облради.

За ці кошти було впорядковано місця родинних поховань полковника Євгена Коновальця у с. Зашків Жовківського району та військове кладовище часів Першої світової війни у с.Воловецьке Сколівського району та у с.Воля Старосамбірського району. Тривають роботи із впорядкування військових кладовищ часів Першої світової війни у селах Добросин та Глинські Жовківського району.

Ще 200 тисяч гривень обласні обранці виділили на роботи із пошуку і впорядкування поховань жертв війни та політичних репресій. За ці кошти обласне підприємство "Доля " здійснило пошук та ексгумацію поховань вояків дивізії "Галичина" у Бродівському котлі, провело пошуково-ексгумаційні дослідження вояків УПА на території Львівської області, а також поховань січовиків Карпатської України на Верецькому перевалі. Вивчали архівні матеріали та здійснювали пошук військових поховань часів Першої світової війни на території нашої області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ