Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

На Львівщині викрили тендерні махінації

Податкова міліція Львівської області викрила низку підприємств однієї з групи компаній, яка виконує супідрядні роботи на теренах Львівщини, в тому числі розбудовує один з об'єктів до Євро-2012. Вказані підприємства завдяки махінаціям з ПДВ обкрутили державу на 3,7 млн грн. Про це повідомив відділ взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю ДПА у Львівській області.

Крім цього, днями працівники податкової міліції викрили підприємство, яке на умовах тендеру здійснювало за державні кошти реконструкцію одного з львівських вишів. І все б нічого, але директор підприємства з корисливих мотивів, з метою заволодіння бюджетними коштами, завищив суму витрат. Завдяки такій афері зловмиснику вдалось відмити з державного бюджету 100 тис. грн.

Стосовно директорів вищевказаних підприємств порушено кримінальні справи.

У повідомленні також зазначено, що в українську економіку уже практично неможливо запустити троянського коня під виглядом відшкодування ПДВ. В першу чергу, цьому слугує подання платниками податків, так званого, п'ятого додатку до декларацій з ПДВ.

Отримані дані накопичуються в спеціальних автоматизованих комп'ютерних системах баз даних податкових органів від районного до обласного та державного рівня. За допомогою цього механізму податкові органи без втручання в фінансово-господарську діяльність суб'єктів господарювання, а також без відволікання власних ресурсів мають можливість в режимі «он-лайн» побачити всі ланки формування податкового кредиту чи зобов'язання в розрізі контрагентів, локалізувати тих з них, де не відбувається належної сплати податку до бюджету.

Зважаючи на це, ділки тіньового бізнесу вишукують нові спокусливі простори для фінансових маневрів, а податкова міліція, своєю чергою. зайнялась більш аналітичною роботою. Не виключено, що однією з нових стратегій для проведення брудних ігор з державою є інвестиційні проекти, тендери, адже саме там крутяться великі гроші.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ