Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Львівщині викрито цілу когорту податкових «мінімізаторів»: державі завдали збитків більш як на 16 млн грн

Прокуратура Львівській області 15.06.2009 порушила кримінальну справу щодо службових осіб ПП «Д» та ТзОВ «СЗ» – за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України. Внаслідок незаконних дій цих службовців до бюджету фактично не надійшло 4 млн грн. За результатами «фінансово-господарської діяльності» інших підприємців у період 2006-2009 років було не сплачено до бюджету 12 млн 128 тис. грн. Повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

 

Досудовим слідством з’ясовано, що службові особи названих підприємств в період із січня-квітня 2006 року умисно і з корисливих мотивів змовились між собою та з невстановленими особами для організація схеми (мережі) щодо  мінімізації податкових зобов'язань.

 

У ході досудового слідства проведено обшуки житлових та офісних приміщень, транспортних засобів.

 

Відтак, вилучено готівку в сумі 542 тис. грн, чисті бухгалтерські бланки з відтисками печаток фіктивних підприємств, комп'ютерну техніку, 9 печаток та кутових штампів підприємств, задіяних у схемі.

 

Для забезпечення відшкодування збитків накладено арешти на видаткові частини рахунків у банківських установах Львова та на майно обвинувачених на загальну суму  1 млн 500 тис. грн.

 

Прокуратура області вжила організаційно-наглядових заходів щодо активізації досудового слідства. Як наслідок, слідчим відділом ПМ ДПІ у Львові 09.07.2009 року винесено постанову про порушення кримінальної справи відносно громадянина «Н» - за ознаками злочинів, передбачених ст.ст.212 ч.3, 205 ч.2, 366 ч.2 КК України. Цього ж дня громадянина «Н» затримано – на підставі відповідного подання обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

 

Більше того, на виконання вказівок прокуратури Львівської області слідчим податкової міліції з’ясовано, що громадянин «Н» до злочинної діяльності залучив ще низку осіб, які створили суб’єкти господарювання ПП «К», ПП «ВД», ПП «К», ПП «А». За результатами «фінансово-господарської діяльності» цих підприємств у період 2006-2009 років не сплачено до бюджету кошти в особливо великих розмірах на загальну суму 12 млн 128 тис. грн.

 

05.11.2009 року прокуратурою області затверджено висновок про обвинувачення указаних громадян «Н», «І», «С», «Л» у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.27 - ч.3 ст.212, ч.2 ст.27 - ч.2 ст.205, ч.3 ст.27 - ч.2 ст.366 КК України та в порядку ст.232 КПК України кримінальну справу  скеровано в суд для розгляду по суті.

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ