Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події  |  Волинь

На Львівщині вилучили та знищили осколкову гранату та артилерійський снаряд часів Другої світової війни

14 травня о 11:00 піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком ручну осколкову гранату Ф-1 часів ІІ Світової війни, яку було виявлено в м. Львові, на вул. Чечета, 49. Про це інформує пресслужба ДСНС у Львівській області.

Цього ж дня о 17:20  піротехнічною групою 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України вилучено та знищено встановленим порядком 122 мм артилерійський снаряд часів Другої світової війни, який було виявлено поблизу с. Маркопіль Золочівського району, під час проведення земляних робіт в полі.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує: у разі виявлення боєприпасів або речей, за зовнішніми ознаками схожих на боєприпаси, необхідно негайно повідомити про це за номером «101» або «102» та ні в якому разі не намагатися самостійно ідентифікувати знайдені боєприпаси.

Категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або чимось його накривати;
  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив, адже практично всі вибухові речовини чутливі до механічних, звукових впливів та нагрівання;
  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ