Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Львівщині виявлено факти незаконної реалізації активів службовими особами підприємств-боржників

Протягом січня-серпня поточного року працівниками підрозділів погашення прострочених податкових зобов’язань області проведено 135 перевірок на предмет відчуження заставного майна підприємств-боржників. За результатами цих перевірок у 35 випадках встановлено порушення статті 8 Закону України від 21.12.2000р. №2181-ІІІ "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами".
Порушення по відчуженню майна, яке перебуває в податковій заставі, без згоди податкового органу встановлено в Пустомитівському, Дрогобицькому, Стрийському, Кам’янка-Бузькому, Миколаївському, Мостиському, Сокальському, Яворівському, Золочівському районах, ДПІ у м. Червонограді, ДПІ у м. Бориславі, ДПІ у Залізничному та Сихівському районах м. Львова та ДПІ у м. Львові.
До підприємств-боржників застосовані штрафні санкції за відчуження активів, які перебувають в податковій заставі, без згоди податкового органу, в сумі понад 2 млн. грн. Зокрема, в серпні підрозділами погашення прострочених податкових зобов’язань проведено перевірки по 11 підприємствах-боржниках. Так, ДПІ у Сихівському районі м. Львова по підприємству ЛВК 48 встановлено факт порушення вимог статті 8 Закону №2181-ІІІ, а саме придбання основних засобів без погодження з податковим органом на суму 82,3 тис. грн.
Про це «Гал-іnfo» повідомили у відділі громадських зв’язків ДПА у Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ