Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині визначили переможців конкурсу шкільного лісництва

На Львівщині 75 юних лісівників із 25 шкільних лісництв змагалися у конкурсі на краще шкільне лісництво загальноосвітніх і позашкільних навчальних закладів. Про це „Гал-info” повідомила прес-служба Львівського обласного управління лісового і мисливського господарства.
Юні любителі лісу продемонстрували свої знання з основ лісівництва та екології, основ лісової таксації, біології лісової флори та фауни, показали вміння розпізнавати дерева та чагарники за гербарними зразками, вміння користуватися знаряддями, які використовуються під час виконання лісогосподарських робіт.
Конкурс провели у жовтні на базі Львівського обласного управління лісового і мисливського господарства, де юні лісівники мали змогу ознайомитися з діяльністю лісівничого еколого-просвітницького центру, поспілкуватися з працівниками управління.
До роботи в журі були залучені працівники Головного управління освіти і науки облдержадміністрації, Львівського обласного управління лісового і мисливського господарства та Львівського обласного дитячого еколого-натуралістичного центру. Очолив журі перший заступник начальника управління лісового і мисливського господарства Ярослав Целень.
Із саджанців декоративних дерев і чагарників, вирощених юними лісівниками і представлених на конкурс, на території Львівського ОДЕНЦ закладено дендропарк.
В конкурсі перемогли Волицьке шкільне лісництво Жовківського району, ДП „Жовківський ЛГ” – перше місце. Друге місце розділили шкільне лісництво „Зелений гай” Крукеницького природно-технічного ліцею при Національному лісотехнічному університеті України, Мостиського району (ДП „Самбірський ЛГ”) та Івано-Франківське шкільне лісництво „Лісівники майбутнього”, Яворівського району, (НПП „Яворівський”). Третє місце отримали шкільне лісництво „Паросток” СЗШ № 4 міста Броди (ДП „Бродовський ЛГ”), Ясеницьке шкільне лісництво, Турківського району (ДП „Турківський ЛГ”) та Нововитківське шкільне лісництво, Радехівського району (ДП „Радехівське ЛМГ”).
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ