Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

На Львівщині визначили перші 7 будинків, які добудують за програмою «Доступне житло»

Львівська ОДА підписала Меморандум про співробітництво з Державою спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» у рамках програми «Доступне житло».

Підписання відбулося сьогодні, 31 серпня. Від Львівської ОДА свій підпис поставив заступник голови ОДА Володимир Губицький, від Фонду – його генеральний директор Леонід Рисухін.

На виконання програми «Доступне житло» у Львівській області обрано 7 об’єктів, готовність яких становить 70 %, каже Володимир Губицький. Йдеться про будинки у Ходорові, Трускавці, Дрогобичі, по два будинки у Радехові та Самборі.

У програмі можуть взяти участь 106 квартир.

Втім, перелік об’єктів не остаточний. У середині вересня відбудеться нарада, під час якої до програми можуть бути включені ще декілька будинків. Всього у Львівській області відібрали 17 таких об’єктів.

Згодом, додав Губицький, буде сформовано перелік на 2011 рік зі споруд, готовність яких становить понад 50 %.

Відповідно до програми доступного житла, 30 % вартості завершення будівництва бере на себе держава, решта грошей повинні знайти самі мешканці.

В державному бюджеті на співфінансування програми цьогоріч закладено 140 мільйонів гривень. Скільки з них дістанеться саме Львівщині, наразі невідомо, можливо мільйонів 10-15 каже Леонід Рисухін.

За його словами, фінансування розподілятиметься між регіонами в залежності від кількості наявних будинків, готовність яких становить 70 %, та кількості черговиків.

Претендувати на участь в програмі можуть сім`ї, які стоять в черзі на покращення житлових умов. У Львівській області таких черговиків понад 75 тисяч.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ