Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівщині з УКФ у напрямку туризму співпрацює 140 осіб

Держава підтримає туризм за допомогою Українського Культурного Фонду. Про це сьогодні, 7 серпня, повідомили Гал-інфо у прес-службі Львівської ОДА.
Фото ЛОДА

Український культурний фонд отримує 590 млн грн «для надання грантів інституційної підтримки юридичним особам усіх форм власності сфери культури, культурно-пізнавального (внутрішнього) туризму та тим особам, основний вид діяльності яких належить до креативних індустрій, для забезпечення конкурентоспроможності та створення робочих місць в умовах дії запроваджених відповідно до законодавства обмежень господарської діяльності, зумовлених надзвичайною ситуацією чи надзвичайним станом, або вжиття адміністративних та (або) медико-санітарних заходів (карантин)».

Метою програми є сприяння стабільному розвитку культурних та креативних індустрій в часи пандемії та підвищенню конкурентоспроможності малого та середнього бізнесу культурної галузі.

Серед основних цілей програми – стабілізація роботи суб'єктів культурно-пізнавального (внутрішнього) туризму через компенсацію збитків у зв’язку із дією карантинних обмежень.

«Підтримка туристичної галузі з боку УКФ – це справді важливо у період кризи. На Львівщині в цьому напрямі працювали на початок року майже 140 тисяч осіб. На жаль, частина з них вимушена була згорнути свій бізнес. Мушу, однак, зазначити, що грантові кошти від УКФ – більше стосуються середнього бізнесу або того, який міцніше тримався. Ми постійно на зв’язку з підприємцями в галузі туризму, тому знаю, що потрібні наразі також програми для тих підприємців, які почали свою справу нещодавно – рік-два назад. Потрібно допомогти найменшим, бо це також велика частина самозайнятого населення, на якому тримається добробут нашого краю», – каже заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Максимальна сума гранту для юридичних осіб усіх форм власності секторів культурно-пізнавальний (внутрішній) туризм та культурна спадщина – 1 млн грн., максимальна сума гранту для ФОПів – 500 тис. грн

Заявниками ЛОТу Культурно-пізнавальний (внутрішній) туризм можуть бути тільки суб'єкти туристичної діяльності, що:

• зареєстровані на території України станом на 01.01.2020 року не менше 5 років;
• мають чинну ліцензію на туроператорську діяльність (внутрішній туризм) або свідоцтво про встановлення категорій готелю;
• не мають заборгованості по здачі статистичних звітів до Держстату (для готелів) та ЦОВВ (для туроператорів) у сфері туризму за 2019 рік;
• обсяг сплачених податків до бюджету не менше 500 тис. грн за останній звітний рік;
• кількість штатних працівників не менше 5 осіб одночасно упродовж 2020 років;
• обсяг обслугованих туристів

для туроператорів:
• від 500 осіб за останній звітний рік;

для готелів:
• від 30 номерів - від 3000 осіб за останній звітний рік;
• від 50 номерів - від 5 000 осіб за останній звітний рік;
• від 100 номерів - від 10 000 осіб за останній звітний рік;
• від 150 номерів - від 15 000 осіб за останній звітний рік.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ