Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я  |  Надзвичайні події

На Львівщині за кілька днів четверо людей померли від холоду

За оперативними даними Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф з 7 по 19 січня цього року до лікувальних закладів за медичною допомогою з приводу переохолоджень та обморожень звернулись 10 осіб, з них госпіталізовано – 9 осіб. Про це повідомила прес-служба Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА.

Померли від холодової травми на вулиці 4 особи.

Департамент охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації звертається до населення з проханням дотримуватись порад медиків задля уникнення переохолоджень та обморожень.

По-перше, потрібно одягатися багатошарово. Тобто одягати на себе кілька легких кофт замість однієї теплої. Це попередить спітніння, яке на морозі небезпечне.

Окрім цього, потрібно захищати відкриті ділянки шкіри і брати з собою запасний одяг. Іноді достатньо змінити мокрий одяг на сухий, щоб уникнути переохолодження.

Варто також їсти перед виходом на мороз та щопівгодини заходити у тепле приміщення, якщо ви проводите цілий день на вулиці. По можливості візьміть із собою термос із гарячою кавою, чаєм чи супом. 

Перебуваючи на вулиці потрібно рухатися, аби посилити кровообіг у замерзаючих судинах.

Категорично забороняється торкатися на морозі металу та бензину голими руками. Адже метал дуже добре проводить тепло, а отже, миттєво забирає його у вас, і у місці зіткнення може виникнути обмороження. Те саме стосується бензину. Він може дуже швидко обморозити шкіру при зіткненні, а отже, під час роботи з подібними матеріалами на морозі неодмінно використовуйте водонепроникні рукавички. 

Також не можна вживати спиртне, тому що алкоголь розширює судини на поверхні тіла, що призводить до швидших втрат тепла. А це заважає судинам оберігати від тепловтрат внутрішні органи. Крім того, алкоголь просто послаблює ваш власний контроль за ситуацією, що заважатиме вам вберегтися від ушкоджень у складних умовах. Нікотин також не найкращий помічник у боротьбі з холодом через свій згубний вплив на стінки судин. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ