Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові за кожною школою закріплять відповідального за вакцинацію проти кору медика

Від 22 січня у школах Львівщини триває кампанія із вакцинації дітей проти кору. Здійснюватиметься вона у два етапи, - інформують у прес-службі ЛОДА.

Першим етапом кампанії стануть тематичні шкільні збори, під час яких лікарі з батьками обговорюватимуть питання щодо необхідності вакцинації школярів від кору. Відповідні збори батьків відбуватимуться у школах області впродовж цього тижня, з 21 по 25 січня.

Для проведення роз’яснювальної роботи департамент освіти і науки ЛОДА вже скерував графік проведення батьківських зборів у департамент охорони здоров’я Львівської ОДА.

Також у школах будуть сформовані реєстри невакцинованих дітей, після чого до кожного навчального закладу буде закріплений медичний фахівець.

"Медичні фахівці, які братимуть участь у батьківських зборах також будуть проводити моніторинг ситуації та здійснюватимуть щеплення проти кору", - зазначила директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Любомира Мандзій.

Другим етапом роботи кампанії буде організація у закладах охорони здоров’я тимчасових пунктів вакцинацій.

"Вакцинація здійснюватиметься згідно з чинним законодавством, яке передбачає надання письмової згоди від батьків щодо проведення щеплення, проведення огляду дитини лікарем безпосередньо перед щепленням, що включає загальний огляд, а також вимірювання температури. Без згоди батьків вакцинацію дітям проводити не будуть", - наголосила Любомира Мандзій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ